Öncelikle marka, bir işletmenin mal ve hizmetlerini bir başka şirketin mal ve hizmetlerinden ayırt edebilmek şartıyla kişi adları da olmak üzere her türlü işaret, sayı, renk, harf, sözcük, ses, hareket, malların biçimi veya ambalajları gibi çizimle görüntülenebilen veya farklı biçimlerde ifade edilebilen her türlü işarete marka denir.

Marka Tescili ise bu işaretin hem hukuki hem ticari anlamda korunması  demektir.  Yani firmalar için marka tescili  büyük ölçekte avantaj sağlamaktadır.  Markanızı tescille koruma altına aldığınızda, rakip firma ürünlere karşı bir koruma alanı oluşturursunuz. Bu koruma alanı, muhtemel taklitlere karşı sizi yasal anlamda hak sahibi haline getirir. Hukuksal anlamda sorun yaşadığınızda net bir savunma aracıdır. Ürettiğiniz mal ve hizmetler için bir çeşit tekel hakkı sağlar.  Günümüzde işletmelerin en büyük korkusu rekabet içinde olmaktır.  Marka tescili alarak hem başka işletmelerin sizin markanızı alıp kazanç sağlamasını engellemiş olursunuz hem de rakiplerinizin önüne geçmiş olursunuz. Taklit eden ve sizin yaptığınız reklam veya tanıtımlardan haksız kazanç sağlayan işletmelerin önüne geçebilmek için marka tescili zorunlu bir belgedir.

Kazanç payını arttırmak veya herkesin rahat bir şekilde ürüne veya hizmete ulaşım sağlamak için com.tr uzantısı kullanılmaktadır. Yalnız bu uzantısı içinde marka tescili zorunludur. Yani marka tescili büyümenize ve haklarınızı korumanızda size büyük avantaj sağlamaktadır.

Marka Başvurusu Şahıs Adına İse

  • T.C kimlik fotokobisi
  • Vekaletname
  • Marka örneği ( logo vb. )
  • Marka tescil belgesi için adres
  • Başvuru ücretinin ödendiğine dair dekont

Marka Başvuru Şirket Sahibi veya Kurum Gibi Tüzel Kişi İse

  • Şirket kaşesi ile imzalı vekaletname
  • Vergi levhası
  • Ticaret oda kaydı
  • Marka örneği ( logo vb. )
  • Başvuru ücretinin ödendiğine dair dekont

Marka Tescil Süreci

Belirlenen  ürün veya hizmetin hangi sınıfa ait olduğunu belirlenir. Daha sonra sitesinden https://www.turkpatent.gov.tr/TURKPATENT/ markanın araştırılması yapılır ve herhangi bir red yoksa başvuru evrakları  tamamlanır. Marka başvuru ücretinin yatırılması sonucunda hemen işlemlere başlanır. Türk Patent ve Marka Kurumu başvuruyu hem şekli olarak hem de hukuki yönünden inceler. Bu kurumdan herhangi bir red veya yayına itiraz gelmemesi halinde 2 ay süre içerisinde  bültende yayınlanır. Tescil için gerekli noksan evraklar geldiğinde ise tescil belgesi düzenlenerek başvuru sahibine gönderilir. Başvurunun ilk incelenmesinde veya yayına itiraz üzerine başvurunun kısmen veya tamamen reddedilmesi halinde başvuru sahibinin 2 ay içerisinde Enstitü kararına itiraz etme hakkı vardır.

“Sizin olana sahip olun” düşüncesi ışığında Çukurova Marka Patent Kalite Yönetim ve Danışmanlık firması olarak marka tescil konusunda Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde vekil ofis olarak sizleri resmi olarak temsil ediyoruz. 444  8 148 ve 0322 225 82 33 numaralı telefonlardan bize ulaşabilirsiniz.

Emine Elibol

#ISO#İSO 14001#İSO 9001#KALİTE#KALİTE NEDİR#KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ#KURUMSAL KALİTE#MARKA#MARKA ARAŞTIRMA#MARKA PATENT#MARKA PATENT SORGULAMA#MARKA SORGULAMA#MARKA TESCİL#MARKA TESCİL SORGULAMA#MARKA TESCİL ÜCRETİ#MARKA TESCİLİ NEDİR#PATENT#PATENT BELGESİ NEDİR#PATENT NEDİR#SORGULAMA#SUKALİTE#TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ#TPE#TPE MARKA#TURK PATENT#TÜRK PATENT SORGULAMA