Marka Tescil

Bilindiği üzere bir ürünün veya hizmetin tam olarak marka sayılabilmesi için resmi anlamda gerekli prosedürün tamamlanmış olması gerekir. Dolayısıyla marka tescil işlemi yapılmadan piyasada hâlihazırda işlerliğini sürdüren ürün ya da hizmetin kime ait olduğu kesinlik kazanmamıştır. Bir başka ifade ile eğer hizmetinizi veya ürününüzü henüz kendi adınıza tescil ettirmediyseniz, bu markanın haklarıyla ilgili resmi anlamda hak iddiasında bulunamazsınız demektir. Ancak marka tescili işlemlerinizi yaptırdıktan sonra bu tarz bir endişe taşımanıza gerek kalmıyor. Bu çerçevede tek yapmanız gereken web sayfamızda yer alan telefon numaraları üzerinden firmamıza ulaşmak ve bu çerçevede nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında bilgi edinmek olacaktır.

Marka Tescili Ürününüzü Korumanın Tek Yoludur

İzin verirseniz çok kısa fakat oldukça önemli bir hatırlatma yaparak konumuza devam edelim. Birçok firma veya bireysel girişimci marka tescili yaptırmadan ürün veya hizmetini piyasada takdim ediyor. Bu son derece yanlış bir yöntemdir ve ileride yaşanacak hak kayıplarını daha yolun başındayken marka tescil yaparak önlemek gerekir. Ayrıca ülkemizde 6769 sayılı “Sınai mülkiyet kanunu” ile koruma altına alınan ürün veya hizmetin adına tescil bulunmayan kişiler tarafından kullanılmasının elbette ki aralarında hapis cezasının da bulunduğu çeşitli yaptırımları bulunduğunu hemen hatırlatalım. Dilerseniz şimdi de marka tescil işlemi için hangi evrakların gerekli olduğuna bakalım.

Marka Tescili İçin Gerekli Belgeler

Tabi edeceğiniz gibi, bir ürün veya hizmetin firmanızın veya şahsınızın adına tescil edilebilmesi için bir takım resmi belgelere ihtiyaç bulunur. Bunun yanı sıra şahıs veya firma adına gerçekleştirilen başvurular için farklı belgeler talep edildiğini lütfen unutmayınız. İsterseniz sizleri aydınlatmak üzere her iki anlamda da talep edilen marka tescili için gerekli belgeler nelerdir kısaca aktarmaya çalışalım;

  • Marka başvurunuzu şahıs adına gerçekleştireceksiniz
    • Nüfus cüzdanı sureti,
    • Adres bilgileri,
    • Vekaletname (noter onayına gerek olmayan özel vekaletname) gerekmektedir
  • Şirket adına yapılan başvurularda ayrıca;
    • Vergi levhası
    • Ticaret sicil gazetesi
    • İmza Sirküsü
    • Vekaletname (noter onayına gerek olmayan özel vekaletname)
  • Son olarak markaya ait logo tasarımı ibraz edilmelidir

Şeklinde marka tescil işlemi için gerekli belgeleri özetleyebiliriz. Lütfen çok daha kapsamlı bilgi almak üzere web sayfamızda bulunan telefon numaraları üzerinden firmamıza ulaşınız. Sizleri ayrıntılı şekilde bilgilendirmekten mutluluk duyarız.